Home Θεωρίες Συνωμοσίας Αμερικάνικη Βάση στο Άκτιο
Αμερικάνικη Βάση στο Άκτιο PDF Εκτύπωση E-mail

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Αμερικάνικη Βάση στο ΆκτιοΣτις 17 Ιουνίου του 1982 ένας άντρας φτάνει στη βάση του Ελληνικού με ειδική πτήση, προερχόμενος από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Τον συνοδεύουν δεκαοκτώ ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες εκτός από τους συμβούλους του. Δύο υψηλόβαθμοι πράκτορες της DIA (μυστική υπηρεσία του στρατού των ΗΠΑ) και ο αρχηγός του κλιμακίου της NSA στην Αθήνα υποδέχονται τον αρχηγό της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) ναύαρχο Ρόμπερτ Ίνμαν. Επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και κατευθύνεται προς το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας .Οι άντρες ασφαλείας που τον συνοδεύουν, καθώς και διάφοροι άλλοι που βρίσκονται εκεί, τον ακολουθούν σχηματίζοντας αυτοκινητοπομπή. Τριάντα λεπτά περίπου αργότερα, σταματούν μπροστά στον αριθμό 71 της οδού Βασ. Σοφίας, όπου στεγάζεται η Αμερικανική πρεσβεία, οι σταθμάρχες της CIA, της DIA και ο αρχηγός της JUSSMAG στην Αθήνα. Θέμα της επίσκεψης του αρχηγού της NSA ήταν η εγκατάσταση της αμερικανικής βάσης στο ’κτιο της Πρέβεζας. Ο Μπόμπη Ίνμαν είχε διατυπώσει στον τότε πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, τη σφοδρή του επιθυμία να παγίωση το καθεστώς της βάσης στο ’κτιο πριν την ανάληψη της αρχηγίας της υπηρεσίας από τον διάδοχο του Λινκολν Ντ. Φάουερ. Γι΄ αυτό είχε μιλήσει πολλές φορές τηλεφωνικά μαζί του, ενώ για το ίδιο ζήτημα είχαν συζητήσει και οι σύμβουλοι απεσταλμένοι του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τον αρχηγό τους.
Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου διακατέχετο από δικαιολογημένες εσωτερικές ωδίνες, επειδή διακήρυσσε με πάθος μέγα και πατριωτισμό πρωτόγνωρο: ¨Έξω οι βάσεις...¨.Αυτή ήταν η οδύνη του και οι... οδύνες του. Πως λοιπόν θα δικαιολογούσε στον ελληνικό λαό μια τέτοια ενέργεια τι στιγμή που ο ίδιος είχε... ορκιστεί στην απομάκρυνση των κακών αμερικανικών βάσεων; Ωστόσο οι καλοί (;) Αμερικάνοι βρήκαν τη φόρμουλα: ολόκληρη η επιχείρηση θα χαρακτηριζόταν ¨’κρως Απόρρητη¨ τα ΜΜΕ δε θα άγγιζαν το θέμα και όποιοι περίεργοι αναρωτιόνταν για τα έργα στη νέα βάση, θα έπαιρναν την κοφτή απάντηση: Η περιοχή ανήκει στον (ελληνικό) στρατό... Έτσι μάλιστα... Ο ενθουσιώδης Ανδρέας Παπανδρέου είχε συμφωνήσει και η νέα βάση να εγκατασταθεί και ο ίδιος να έχει την αμερικανική άδεια να κραυγάζει: Έξω οι βάσεις.
Ποιος θα τολμούσε να αντισταθεί στον τρομερό αρχηγό της διεθνώς πανίσχυρης NSA; Έτσι το Νοέμβριο του 1985 ήρθαν στην Ελλάδα τα αεροπλάνα AWACS και εγκαταστάθηκαν στο ’κτιο της Πρέβεζας, όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα .Το ’κτιο έγινε τμήμα της αλυσίδας των βάσεων AWACS στην Ευρώπη. Το ’κτιο επίσης αποτελεί πυρηνικό στόχο Νο 1, διότι μπορεί να μη διαθέτη πυρηνικά αλλά από εκεί κατευθύνονται.
Tα AWACS είναι πολύ αθώα Μπόινγκ 707, με μια μικρή προσθήκη: εκείνη την στρογγυλή κεραία στην ουρά σχεδόν του αεροπλάνου, που σε πλήρη ισχύ εκπέμπει 1.000.000 vat...
Εσωτερικά διαθέτη κομπιούτερ, συστήματα επικοινωνιών, οκτώ οθόνες, ραντάρ, δηλαδή εξοπλισμό αξίας εκατόν είκοσι εκατομμυρίων. Οι δυνατότητες αυτού του συστήματος είναι εκπληκτικές. Η ακτίνα δράσης του ιπτάμενου αυτού παρατηρητή και κατασκόπου είναι επτακόσια χιλιόμετρα δηλαδή ελέγχει περιοχή διαμέτρου 1.400 χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας ραντάρ ταυτόχρονα σε εκατό στόχους, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν ακόμη και τον αριθμό κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου σε κλειστό ή ανοικτό χώρο.
Ο εντοπισμός όμως ενός εχθρικού στόχου που γίνεται με ακτίνες λέιζερ, δεν είναι η μόνη δυνατότητα. Τα στοιχεία που συλλέγονται αποστέλλονται κρυπτογραφημένα στο επιχειρησιακό κέντρο που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κέντρο (NSA) αφού εκτιμήσει τα στοιχεία δίνει εντολή στα AWACS, τα οποία, μόνα τους πλέον μπορούν να κατευθύνουν το σύμμαχο πυροβολικό υποδεικνύοντας στόχους. Οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες των AWACS δε σταματούν εδώ.
Μπορούν να τυφλώσουν κάθε επίγειο ραντάρ, αποπροσανατολίζουν τα εχθρικά (και φιλικά) αεροπλάνα, αχρηστεύουν την ασύρματη επικοινωνία, (Με AWACS έγινε η τύφλωση του αιγυπτιακού αεροπλάνου που μετέφερε τους πειρατές του ΑΚΙΛΕ ΛΑΟΥΡΟ), το οποίο τελικά οδηγήθηκε στη Σικελία εκεί δηλαδή που ήθελαν οι αμερικάνοι. Με αχρήστευση των ηλεκτρονικών οργάνων έριξαν στο βυθό της θάλασσας του Αιγαίου από το ’κτιο τη μοιραία νύχτα του Ιανουαρίου του 1996, το ελληνικό ελικόπτερο, κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης των Ύμμια, όπου σκοτώθηκαν τρεις έλληνες στρατιωτικοί. Η αμερικανική διαταγή ήταν να μην πλησίαση ελληνικό ελικόπτερο στην περιοχή αλλιώς θα καταρριφθεί. Και οι «σύμμαχοι» αμερικάνοι το κατέρριψαν.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  • Μέσα στη βάση του Ακτίου υπάρχει ένας τεράστιος τσιμεντένιος τρούλος με εσωτερική ατσάλινη θωράκιση, σαν μεγάλη καμπάνα προσαρμοσμένος στο έδαφος. Ποιος Έλληνας επίσημος μπορεί να μας πληροφορήσει για το τι υπάρχει εκεί; Μπορεί να μας διαβεβαιώσει αυτή τη στιγμή ότι αυτό που υπάρχει εκεί δε στρέφεται εναντίων της εθνικής μας ασφάλειας;

  • Ποιος μπορεί να αποτρέψει την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και συζητήσεων του πρωθυπουργού της Ελλάδας;

  • Πού και πόσες φορές σε ημερήσια βάση φωτογραφίζουν τον πρωθυπουργό ,τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων;

  • Σε ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία ποιο ρόλο θα παίξει η βάση του Ακτίου; Ποιους θα τυφλώσει; Τους Έλληνες ή τους Τούρκους;
 
Valid XHTML and CSS.